Nyheter

Träning Löpning Lycka

Träningstur på långfärdsskridskor, Falun

LÖPGRUPP BOLLNÄS, HÖST 2018


Sommaren är slut, hösten är här, svalare luft med mer syre har kommit till oss. Och Jag är tillbaka med 5 nya tillfällen. Löpgrupp Bollnäs drar nu igång igen och har 5 tillfällen nu påhösten med första gången 1/10. De kommande tillfällena är: 8/10, 15/10, 22/10,  och 29/10. Vi startar 18.00 vid parkeringen på Bolleberget, information läggs ut inför varje tillfälle på bloggen: http://blogg.traninglopninglycka.se Det kostar 70kr/gång och alla är välkomna.
VÄLKOMMEN TILL LÖPNING TRÄNING LYCKA!


Välkommen till Träning Löpning Lycka. Jag som driver det här heter Johanna och har hunnit passera 30 år. Jag har alltid tyckt om att vara ute, träna, springa och uppleva naturen. Jag uppskattar det lugn och energigivande som träning och natur ger. Det vill jag att fler ska göra, att kanske just Du upptäcker naturen och dess lugn, dess inverkan på måendet, hur träning och natur kan påverka dig. Du kan läsa mer om mig och min bakgrund på sidan Om mig. . Vill Du få hjälp med din träning i form av personlig träning med inriktning på kondition, läs nedan eller gå in på sidan Utbud och läs vad jag har att erbjuda för tjänster.


LÖPGRUPP BOLLNÄS, VÅR/SOMMAR 2018


Snön är äntligen borta och våren har gjort intåg med stora steg, nästan så det också redan känns som sommar. Löpgrupp Bollnäs har nu dragit igång igen och har 7 tillfällen nu på vår/sommar med första gången 7/5. De kommande tillfällena är: 14/5, 21/5, 7/6, 11/5, 18/6 och 25/6. Vi startar 17.30 vid parkeringen på Bolleberget, information läggs ut inför varje tillfälle på bloggen: http://blogg.traninglopninglycka.se Det kostar 60kr/gång och alla är välkomna.
Nytt år, Du bestämmer vad Du fyller det med!


Vi skriver numer 2018, och det är upp till DIG att bestämma vad Du fyller ditt nya år med. Själv tänker jag fylla mitt år med fantastiska saker, träning, äventyr, hemmamys alla de saker som jag vill uppleva under året.


Är det nu det är tid för att lära Dig att springa? Eller satsa på det där loppet som länge har varit en dröm? Lära Dig hur Du ska lägga upp Din träning? Ta gärna kontakt med mig så kan jag hjälpa till.


info@traninglopninglycka.seLöpgrupp i Bollnäs, Ny start Höst 2017


Yes! Nu startar Löpgrupp Bollnäs upp Höstens tillfällen. Du är välkommen en eller flera gånger.


Upplägget! Passet läggs upp så att Vi samlas på parkeringen vid Bollegården, jag kommer att gå igenom passet, kanske ge ett tips inför passet. Vi värmer upp tillsammans till en plats där jag kommer att instruera och visa olika Löpteknikövningar som Ni sedan får träna på i praktiken. Ibland efter det fokuserar vi på Löpstyrka, andra gånger på Fart och Intervaller. Vi håller till på en plats där Vi ser varandra nästan hela tiden så att Alla kan hålla sin fart, ingen kommer att bli lämnad eller på efterkälken. När intervallerna är klara så joggar Vi tillbaka till parkeringen och stretchar lite innan Vi är klara för kvällen. Allt som allt kommer passet att ta runt 75 minuter.


Om! Det är en Löpgrupp för Dig som vill komma igång med löpningen, eller för Dig som vill få nya idéer och tekniktips för löpningen, det är för Dig som behöver pusch från andra för att komma ut och ta i lite extra. Helt enkelt är det en löpgrupp för Alla.


Välkomna till en rolig löphöst :)


Kommande tillfälle är torsdag 24/8, torsdag 31/8, 7/9 och 14/9, samt onsdag 20/9 kl 18. vid Bollebergets parkering (vid Bollegården)  Mer info finns på bloggen och på Facebook


Bollnäs, 2017-09-01

Personlig löpcoach, Detta erbjuder jag!


Vad innebär de olika passen som jag har att erbjuda, och vilket pass är för just Dig? Jag tänkte här försöka att ge en beskrivning av innehållet och hur jag tänker mig upplägg. Självklart är det så att de erbjudanden som finns kan kombineras och justeras efter just Dina önskemål, hör av dig så kan vi komma fram till vad som passa just Dig bäst!


Personliga träningspass (60-120 min, 1 - fler tillfällen)

Detta är pass där vi innan kommunicerar vad det är just du vill träna och få ut av passen, jag planerar ett pass som vi genomför mer eller mindre tillsammans, jag kommer att vara med och puscha på och styra passet. Inga pass är huggna i sten och flexibilitet under passet är viktigt utifrån just dagens förutsättningar.


Personliga träningsprogram (personliga/online, olika antal veckor)

Vi kommunicerar vad det är för mål du har, vilken bakgrund som finns och under hur lång tid du vill ha träningsprogram. Jag sätter sedan ihop ett program som passar det vi kommit överens om, under veckorna så ingår även att vi kan ha kontakt och justera om så behövs samt avstämning av hur det går.


Gruppträning (60-90 min, liten/stor grupp, 1 - flera tillfällen)

Här tränar vi i grupp, liten eller stor. Vi har innan kommit överens om vad syftet med gruppens träning är så lägger jag upp ett pass/flera pass som vi tränar tillsammans, jag är med och puschar och ger tips och råd under tiden. Jag kommer att lägga upp passen så att det inte spelar någon roll vilken nivå deltagarna i gruppen har, man kommer att kunna vara med även om grundförutsättningarna ser olika ut.


Föreläsningar (inkl/exkl uteaktiviteter)

Jag föreläser om Löpning, Orientering, Konditionsidrott. Vi kommer innan överens om inriktningen på innehållet samt vilken målgrupp som ska lyssna. Självklart kan vi också kombinera en föreläsning med en praktisk övning/träning om det är önskvärt.Bollnäs, 2017-02-16


Löpgrupp i Bollnäs, Löpning för alla


Upplägget! Passet läggs upp så att Vi samlas på parkeringen vid Bollegården, jag kommer att ge Er ett tips/en tekniknyckel att tänka på under passet. Vi värmer sedan upp tillsammans till en plats där jag kommer att instruera och visa olika löpteknikövningar som Ni sedan får träna på i praktiken. Efter det så är det dags för passets tuffa del, intervaller (ex tidsintervaller, backintervaller, längdintervaller m.m.) Vi håller till på en plats där Vi ser varandra nästan hela tiden så att Alla kan hålla sin fart, ingen kommer att bli lämnad eller på efterkälken. När intervallerna är klara så joggar Vi tillbaka till parkeringen och stretchar lite innan Vi är klara för kvällen. Allt som allt kommer passet att ta runt 75 minuter.


Om! Det är en Löpgrupp för Dig som vill komma igång med löpningen, eller för Dig som vill få nya idéer och tekniktips för löpningen, det är för Dig som behöver pusch från andra för att komma ut och ta i lite extra. Helt enkelt är det en löpgrupp för Alla.


Välkomna till en roligt löpningskväll


Kommande tillfälle är tisdag 23/5, torsdag 25/5, 1/6 och 8/6, samt tisdag 13/6 kl 18. vid Bollebergets parkering (vid Bollegården)  Mer info finns på bloggen och på Facebook


Bollnäs, 2017-05-08

Löpgrupp Bollnäs, Löpning för Alla

Löpekonomi -Höftens position


Det är så ofta mycket diskussioner om hur man ska springa, var på foten du ska landa, hur kroppen ska se ut i positionen och mycket mer. Det som jag tycker är viktigt är att ha en position med vikten centrerad något framåt, samt att det ska vara avslappnat men ”spänt”, lite svårt att förklara, men jag ska vid olika tillfällen försöka ta upp olika tekniktips här på bloggen. 


Jag tänkte börja med att försöka förklara höftens position, då det är därifrån som vi hämtar mycket kraft i löpsteget. Beroende på hur höftens position är så får vi möjlighet att nyttja mer eller mindre kraft från benen. I löpkretsar så pratas det om öppen eller stängd höft, där vi alltid ska sträva efter en öppen höft. Läs mer om detta på Tips & Länkar, eller på Bloggen.


Bollnäs, 2017-04-11

Långpass vid Arthur's pass NZ

LÖPCOACH

Min utmaning! Jag är numera Diplomerad Löpcoach vid Konditionsidrott.se, YES!!

Jag håller till i Bollnäs med omnejd och kan erbjuda dig personlig löpcoachning, jag kan se över din löpteknik och hjälpa till med korrigeringar om det behövs, jag kan göra det med hjälp av videoanalys om du vill. Vill du göra någon forma av Max-test eller tröskeltest så hjälper jag dig med det.

Behöver du hjälp med din träningsplan, med upplägget inför loppet så kan jag hjälpa dig. Eller vill Du ha ett personligt träningspass med mig?

Har Du aldrig sprungit eller konditionsidrottat tidigare? Jag kan hjälpa dig att komma igång, jag kommer alltid at utgå från just dina förutsättningar.
Bollnäs, 2017-04-05

Uppdaterat:

27/9 2018


ÖVNINGSBANKJag har skapat upp en egen övningsbank med övningar som syftar till olika förbättringsområden för löpare. Den omfattar övnignar för specifika löptekinförbättringar, övningar för specifik löpstyrka/ben, för spänst och för bålstabiliteten som är viktig för oss löpare! Vill Du ta del av denna så hör av dig på:


info@traninglopninglycka.se


Bollnäs, 2017-11-03

Copyright @ All Rights Reserved

UA-91831369-1
@j0hannalindberg