Om mig

Träning Löpning Lycka

Långpass skidor, Vålådalen

Uppdaterat:

11/3 2017

Energigivande vid Helags
Påväg mot Helags

Johanna Linderg


LÖPARE • ORIENTERARE • UPPLEVELSEÄLSKARE • DIPLOMERAD LÖPCOACH


Att få uppleva nya platser genom löpaning - Upptäcka den där bergstoppen med hjälp av den egna kroppen

Testa det där nya - Att utmana kroppen

Få känna lugnet på fjället - Njuta av vinden från havet - Se oändligheten i horisonten

OM MIG


Jag heter Johanna Lindberg och har befunnit mig i världen sedan mitten på 80-talet. Jag har en

förkärlek för naturen och allt vad den kan ge i form av upplevelser, energi, lugn, mat, enorma krafter och allt däremellan.

Att röra på mig och utmana kroppen och knoppen på olika sätt är lycka för mig!

Johanna Lindberg, jag är f.d elitorienterare och kallar mig numera för elitmotionär. Jag tycker fortfarande om att träna och tävla men känner också att jag inte längre behöver åka runt på alla de stora tävlingarna. Tack vare att jag har haft en elitkarriär bakom mig så har jag under åren samlat på mig mycket kunskap kring träning och har själv också testat på en mängd olika träningstyper, olika träningsupplägg och periodiseringar. Jag har själv upplevt när olika upplägg har gjort mig i bra form, men också hur kroppen inte har svarat på den träning som jag har genomfört. Detta har lärt mig att allt inte passar alla, men med mycket input och försök så kan jag hitta precisdet som passar just mig eller Dig.

Grunderna i min träningskunskap lärde jag mig redan under tiden på gymnasiet då jag gick på orienteringsgymnasie och vi läste flera kurser i specialidrott. Dels läste vi teori och vi testade även olika upplägg, olika pulseringar i träningen. Jag lärde mig där vad som passade mig och såg också hur olika upplägg passade olika individer olika bra, vilket var mycket lärorikt. Dessa kunskaper/erfarenheter har under senare tid även byggts på med andra utbildnignar.

Nu vill jag nyttja den kunskap jag samlat på mig under många år och hjälpa andra och lära andra nyfikna personer något nytt. Jag är nu också diplomerad Löpcoach vid Konditionsidrott.se och kommer att fortsätta utbilda mi, främst inom konditionsidrott men även inom styrka och kost. Jag kommer alltid fortsätta att samla på mig kunskap, utbildning och erfarenheter kring träning och livet.

Orientering, barmark, Hälsingland
Trainercykling, alternativträning
Diplomerad Löpcoach

Utbildning


Jag gick samhäll/ekonomi på gymnasiet, men läste också som sagt mycket specialidrott då jag gick på orienteringsgymnasie. Efter jag tog studenten så bar det av till Göteborg och handelshögskolan för att där utbilda mig till civilekonom med inriktning marknadsföring. Efter fyra år gick flytten vidare till Falun som var min bas i åtta år. Där jobbade jag och tränade, testade på  crossfit, strongfit och började också springa intervaller på löparbana. Därefter har jag tagit mig ett steg ytterligare norrut och befinner mig just nu i Bollnäs, Hälsingland. Där jag just nu jobbar som Ekonom, där jag främst ser mötet med andra människor som det intressanta och hjälpa dem förstå ekonomi, siffrorna i sig och redovisningen är mindre intressant.

MeriterUSM: 1:a (Ol, 2001), 2:a (SkidOl, 2000)

JVM: 9:a lång, 14 medel (Ol, 2005), deltagit (SkidOl, 2004)

SM: 3:a lång (Ol, 2003), samt flertalet topp 10 placeringar på flera distanser (Ol, 2003-2015)

10-mila: 1:a (2013), 5:a (2016)


Övrigt: Jag har sprungit 3 BAMM (Björkliden Arctic Mountain Marathon) Jag har sprungit 1 KEX (Kiruna Extreme) Jag har åkt 2 VasaloppDetta är ett axplock av vad min egen träning har tagit mig till för nivå.

KONTAKT


Vill du komma i kontakt med mig går det bra att skicka ett mail till:

info[at]traninglopninglycka.se

eller skicka ett meddelande på Facebook

Här

Fin löpning längs leden mellan Sylarna och Helags
På span i fjällen

Copyright @ All Rights Reserved

UA-91831369-1
@j0hannalindberg