Utbildning

Träning Löpning Lycka

Träningstur på långfärdsskridskor, Falun

VÄLKOMMEN TILL LÖPNING TRÄNING LYCKA!


Välkommen till Träning Löpning Lycka. Jag som driver det här heter Johanna och har hunnit passera 30 år. Jag har alltid tyckt om att vara ute, träna, springa och uppleva naturen. Jag uppskattar det lugn och energigivande som träning och natur ger. Det vill jag att fler ska göra, att kanske just Du upptäcker naturen och dess lugn, dess inverkan på måendet, hur träning och natur kan påverka dig. Du kan läsa mer om mig och min bakgrund på sidan Om mig. . Vill Du få hjälp med din träning i form av personlig träning med inriktning på kondition, läs nedan eller gå in på sidan Utbud och läs vad jag har att erbjuda för tjänster.


UTBILDNING LÖPCOACH

 

Våren 2017 så anmälde jag mig till en Löpcoachutbildning med konditionsidrott på Bosön. Ett grymt bra val då det var en riktigt bra utbildning. Vi hade både teori och praktik, bland annat så var Malin Ewerlöf med och gav oss många värdefulls tips både på teknikövningar, intervaller och bra tankar.

 

Jag hade grymma dagar på Bosön och fick med mig ett Diplom hem och många nya kunskaper om Löpning, Löpanalys, Löpteknik, en del kunde jag innan och mycket var nytt. Jag breddade mina tidigare kunskaper med massa nytt!

 

 

Vill Du börja springa? Utveckla Din löpning? Ta gärna kontakt med mig så kan jag hjälpa till.

 

info[at]traninglopninglycka.se

 

 

Långpass vid Arthur's pass NZ

Personlig Tränare!

 

Hösten 2018 så tog jag steget som jag länge har funderat på, anmälde mig till en utbildning till Personlig tränare och fixade diplomet :)

 

Mitt val på utbildning föll på IntensivePT, vilket skulle visa sig var ett lyckoval :) Det var en grym utbildning med den bästa supporten. Jag har lärt mig massor och kompletterat min kunskapsbank ytterligare. Det bästa är att jag även har support nu efteråt om det dyker upp knepiga frågor.

 

Utbildningen har gett mig mycket mer kunskaper inom nutriotion, biomekanik, övningar, fler variationer på upplägg och nya infallsvinklar på hur jag kan "angripa" olika klienters situationer och bakgrunder.

 

Så efter denna utbildning så har jag än mer verktyg i min låda att plocka fram för att kunna hjälpa och stötta dig som vill börja träna, bli starkare, förändra din vikt med mera. 

 

Vill Du börja träna? Utveckla Din styrketräning? Ta gärna kontakt med mig så kan jag hjälpa till.

 

info[at]traninglopninglycka.se

 

 

 

Personlig tränare och löpcoach, Detta erbjuder jag!

 

Jag Utgår ALLTID från Dig och Dina förutsättningar, innan vi drar igång så har vi ett samtal där jag kan bilda mig en uppfattning om utgångsläget och Du får bilda dig en uppfattning om mig och om Du tror att det kommer att fungera.

 

Personliga träningspass (60-120 min, 1 - fler tillfällen)

Detta är pass där vi innan kommunicerar vad det är just du vill träna och få ut av passen, jag planerar ett pass som vi genomför mer eller mindre tillsammans, jag kommer att vara med och puscha på och styra passet. Inga pass är huggna i sten och flexibilitet under passet är viktigt utifrån just dagens förutsättningar. Kan vara både Löpning och Styrka eller en kombination!

 

Personliga träningsprogram (personliga/online, olika antal veckor)

Vi kommunicerar vad det är för mål du har, vilken bakgrund som finns och under hur lång tid du vill ha träningsprogram. Jag sätter sedan ihop ett program som passar det vi kommit överens om, under veckorna så ingår även att vi kan ha kontakt och justera om så behövs samt avstämning av hur det går. Kan vara både Löpning och Styrka eller en kombination, även vissa kostråd kan också vara med efter behov!

 

Gruppträning (60-90 min, 1 - flera tillfällen)

Här tränar vi i grupp, max 8 personer. Vi har innan kommit överens om vad syftet med gruppens träning är så lägger jag upp ett pass/flera pass som vi tränar tillsammans, jag är med och puschar och ger tips och råd under tiden. Jag kommer att lägga upp passen så att det inte spelar någon roll vilken nivå deltagarna i gruppen har, man kommer att kunna vara med även om grundförutsättningarna ser olika ut.

 

Föreläsningar (inkl/exkl uteaktiviteter)

Jag föreläser om Löpning, Orientering, Konditionsidrott. Vi kommer innan överens om inriktningen på innehållet samt vilken målgrupp som ska lyssna. Självklart kan vi också kombinera en föreläsning med en praktisk övning/träning om det är önskvärt.

 

 

Bollnäs, 2019-01-08

 

Löpekonomi -Höftens position


Det är så ofta mycket diskussioner om hur man ska springa, var på foten du ska landa, hur kroppen ska se ut i positionen och mycket mer. Det som jag tycker är viktigt är att ha en position med vikten centrerad något framåt, samt att det ska vara avslappnat men ”spänt”, lite svårt att förklara, men jag ska vid olika tillfällen försöka ta upp olika tekniktips här på bloggen. 


Jag tänkte börja med att försöka förklara höftens position, då det är därifrån som vi hämtar mycket kraft i löpsteget. Beroende på hur höftens position är så får vi möjlighet att nyttja mer eller mindre kraft från benen. I löpkretsar så pratas det om öppen eller stängd höft, där vi alltid ska sträva efter en öppen höft. Läs mer om detta på Tips & Länkar, eller på Bloggen.


Bollnäs, 2017-04-11

LÖPCOACH

Min utmaning! Jag är numera Diplomerad Löpcoach vid Konditionsidrott.se, YES!!

Jag håller till i Bollnäs med omnejd och kan erbjuda dig personlig löpcoachning, jag kan se över din löpteknik och hjälpa till med korrigeringar om det behövs, jag kan göra det med hjälp av videoanalys om du vill. Vill du göra någon forma av Max-test eller tröskeltest så hjälper jag dig med det.

Behöver du hjälp med din träningsplan, med upplägget inför loppet så kan jag hjälpa dig. Eller vill Du ha ett personligt träningspass med mig?

Har Du aldrig sprungit eller konditionsidrottat tidigare? Jag kan hjälpa dig att komma igång, jag kommer alltid at utgå från just dina förutsättningar.
Bollnäs, 2017-04-05

Uppdaterat:

8/1 2019

 

ÖVNINGSBANKJag har skapat upp en egen övningsbank med övningar som syftar till olika förbättringsområden för löpare. Den omfattar övnignar för specifika löptekinförbättringar, övningar för specifik löpstyrka/ben, för spänst och för bålstabiliteten som är viktig för oss löpare! Vill Du ta del av denna så hör av dig på:


info@traninglopninglycka.se


Bollnäs, 2017-11-03

Copyright @ All Rights Reserved

UA-91831369-1
@j0hannalindberg